Zdaj ni pravi čas, ali zakaj je ravno zdaj najboljši čas?

Bil je čas, ko mi je skoraj vsaka druga potencialna stranka rekla, da si ful želi fotografiranja, da ga ima v načrtu, ampak zdaj ni pravi čas, ker…
Vsaka je imela drugačen razlog, vse sem lahko razumela. In ker nisem želela, da misli, da jo hočem kakorkoli siliti in ker sem sama alergična na razne psihološke pritiske in jih vidim kot manipulacijo, sem rekla “V redu, razumem. Ko boš začutila, da je pravi čas, samo povej, pa obrnem svet zate.” Vedno sem si rekla, da nima smisla drugemu razlagati, zakaj in kako nima prav, kdaj se je pa še to dobro izšlo… Kadar kdo izvaja to na meni, sledi samo še večji odpor in hiter zaključek. Tega nočem za svoje stranke. Hočem, da vedo, da mi je njihovo počutje najpomembnejše, da si želim, da same najdejo pripravljenost za ta pomemben korak, ki jim lahko spremeni življenje, sigurno pa pogled nase. Razumevanje in sprejemanje je bistveni del mene in konec koncev želim za svoje stranke ženske, ki so same od sebe pripravljene na naslednji korak na poti k sebi.

Pa vendar mi je hudo, ko vedno po takem pogovoru čutim, da je stranka na zgubi. Tukaj ne gre zame, meni nič ne manjka, če se ženska ne fotografira pri meni, zdaj. S tem, ko se za to odločite, ne delate usluge meni. To je usluga, ki jo jaz lahko naredim za vas, to je moje darilo svetu. To je najhitrejša bližnjica do svojega srca. Moje darilo vam <3

Namesto dolgotrajnega dela na sebi preko različnih delavnic, učiteljev, je to delo na sebi, ki pokaže rezultate v trenutku, ko se začne. In ki ima trajen učinek. Tega ne delam zase. Ti, ki mi danes rečeš, da imaš trenutno preveč dela, ki se trenutno ne počutiš najbolje, ki imaš doma težave, ki te ožemajo, ki bi rada malo shujšala, preden se spustiš v to avanturo, to je zate. Zate, takšno kot si. Ženske vedno najdemo milijon razlogov, da se ne sprejmemo čisto, da se ne ljubimo 100%, nekaj s čimer nismo zadovoljne, kar nas danes moti, kar je danes bolj pomembno od nas. Če si nikoli ne bomo vzele časa zase, ga nikoli ne bomo imele. Če se nikoli ne bomo postavile na prvo mesto, kljub vsem “ampak”, nikoli ne bomo na prvem mestu.

post-divider

Zakaj si ne bi načrtno vzele dan, ko smo me princeske, kraljice, glavne, edine? Dan, ko nekdo drug razvaja nas, ko nam nekdo pomaga začutiti tisto sebe, ki se skriva pod vsemi obremenitvami, razigrano dekle, ki skače po lužah in se kotali po travi, z velikimi sanjami in za katero je vse mogoče.

post-divider

Naj zasije, tvoje srce, nedolžno, igrivo, iskrivo, neskončno lepo. Pomagam ti prižgati to luč, naj nikoli ne ugasne! Samo reci ja. Sebi, ne meni.

Jaz sem tukaj samo posrednik. Vesolje mi je dalo dar, da ga predam tebi. Ali ga boš sprejela, ali boš naredila kaj za to, šla preko sebe, stopila iz cone varnega, znanega in zaupala klicu v srcu, je odvisno samo od tebe. Stegni roke, prejmi ga. Res je, da ga moraš plačati, ampak darilo je veliko večje, kot to, kar daš zanj… Plačilo je samo dokaz, da sama verjameš, da si ga vredna, da sama sebi privoščiš najboljše. Da sama sebi rečeš ja.

Eni fotografi fotografirajo zunanjost, moj dar je, da vidim s srcem, ki je nekje globoko v zavesti povezano s tvojim in zaradi tega je izkušnja fotografiranja z mano tako posebna. Osebna. Intimna. Poveževa se kot dve ženski, ki sva tu, da prebudiva in počastiva lepoto boginje, ki živi v vseh ženskah in ki tokrat čaka, da se izrazi skozi tebe. Želi si sijati, žareti, lepšati svet. Jaz ti jo pokažem.

In ravno zaradi vsega tega, je zdaj pravi čas. Najboljši čas. To je bližnjica do samozavesti, do totalne prisotnosti v sebi, ko vse ostalo zbledi in izgine iz vidnega in čutnega polja, ko sva samo ti in jaz in morje sprejemanja, ki ti dovoli, da se vidiš kot te vidi vesolje, tvoja duša, za katero si popolna. To je tvoj dan. Tvoj trenutek. Ne prelagaj ga, ker je darilo. Sprejmi ga. Vzami si ga. Bori se zanj, če je treba. To ti pripada! To, da začutiš kako osvobajajoče je, ko si sprejeta čisto taka, kot si. Ko si občudovana točno taka, kot si. Ko so tvoje globine prepoznane. Ko nekdo vidi, kako čudovita si. Ko lahko deliš vse to, kar od nekdaj veš, da je v tebi. Ko se osvobodiš vsega, kar ne paše zraven. Trenutek, ko obstajaš samo ti in tvoje čisto srce. V vsaki ženski je. In ko zasije, se spremeniš. Ko si sama dovoliš, da zasiješ. Ne kot igralka na odru, ki prevzame neko vlogo in je v njej varna, ampak kot nežna cvetlica, ki ji ne preostane drugega, kot da zasije in pokaže svojo lepoto celemu svetu. Zasij! Ker ko boš enkrat tako vzcvetela, bo to za vedno ostalo v tebi.

Nikoli več ne boš po svetu hodila kot karkoli manj, kot si – kraljica.

post-divider

Želiš podeliti?

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Povežimo se

Novo iz Fotografiranja

Bodite na tekočem

Naročite se na novičke

Aktualno dogajanje, informacije in inspiracije. Brez spama in nadlegovanja.

Kategorije

Preberi

Najbolj brani zapisi

Živeti sebe, fotografija ženske

Živeti sebe

You do not have to be good. You do not have to walk on your knees for a hundred miles through the desert, repenting. All