Varnost in prostor za žensko naravo

intimna fotografija ženske
Naša ženska narava rabi prostor, da pokuka na plano in varnost, da se dvigne iz globin in se pokaže taka, kot je.

Zaupanje v to, da je prostor za njo tam, kamor prihaja. Če ne se bo raje še malo potuhnila tam, kjer ji nihče nič ne more.

Notranje “čarovnice”, ženske ki smo bile skozi življenja so namreč na svoji koži izkusile kako nevaren in ogrožujoč je lahko svet. Seveda nobena od nas noče tvegati ponovnega obglavljenja, javne osramotitve, izobčenja. Vse to so nezavedni strahovi v nas, ki nam potem preprečujejo pokazati celo sebe svetu. Pa ko je ta “cela jaz” tako nedolžna stvarca. Ampak naše izkušnje, kolektivne izkušnje žensk so take in tako pač delujejo.

Mogoče moški tega ne morejo razumeti, ne vem. Verjetno ne čutijo tega v sebi. Me pa vse vemo v čem je stvar, a ne… Pa se lahko kaže samo s tem, da nam veliko pomeni, da smo lepe za druge in da smo tiho, ko imamo nekaj za povedati, ker ne najdemo pravega trenutka, v besedo pa nočemo skakati.

“Pridnost” sega globoko…

V družbi, kjer je deviška mati nek ideal in simbol ženskosti za divjo, čutno in brezkompromisno babo pač ni veliko prostora in je potlačena v nezavedno, od koder deluje kot divja zver, skače ven tam, kjer dobi prostor, na najbolj sprevržene in destruktivne načine… No, energije se obračajo in vedno več prostora se dela za vse vidike ženske. Me smo tiste, ki podpiramo druga drugo, ki delamo prostor zase in ostale ženske, ki moramo same sebi dati občutek varnosti, me smo tiste, na katere smo čakale in čas je zdaj. Za vse kar smo. Če bi morale biti drugačne, bi bile. Narava se ne moti. Bog se ne moti, hotela te je tako, kot si. Tukaj in zdaj. Zato da se zdaj lahko osvobodiš, ko je prostor odprt in si varna, zato da končno zaplešeš božanski ples svoje duše, ki se ti odkriva v tem življenju.

Nikoli prej ženske niso bile tako varne izraziti se, biti to, kar so, obogatene z vsemi izkušnjami in vedenji vseh življenj pred tem.

Nisi samo ti, ki si tu. Ob tebi so generacije žensk, ki so te rodile. Ob tebi so vse tvoje mame vseh tvojih utelešenj pred tem. Vse ženske, ki so kdaj hodile po tem planetu. In vse, ki hodimo zdaj. Skupaj smo v tem.

In zato ljubim fotografiranje žensk, ker je tvoje odpiranje tudi moje odpiranje in tvoje osvobajanje tudi moje. Skupaj smo v tem.

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *