Varnost in prostor za žensko naravo

Naša ženska narava rabi prostor, da pokuka na plano in varnost, da se dvigne iz globin in se pokaže taka, kot je.

Zaupanje v to, da je prostor za njo tam, kamor prihaja. Če ne, se bo raje še malo potuhnila tam, kjer ji nihče nič ne more.

Notranje “čarovnice”, ženske ki smo bile skozi življenja, so namreč na svoji koži izkusile kako nevaren in ogrožujoč je lahko svet. Seveda nobena od nas noče tvegati ponovnega obglavljenja, javne osramotitve, izobčenja.

Vse to so nezavedni strahovi v nas, ki nam potem preprečujejo pokazati celo sebe svetu. Pa ko je ta “cela jaz” tako nedolžna stvarca. Ampak naše izkušnje, kolektivne izkušnje žensk so take in tako pač delujejo.

Mogoče moški tega ne morejo razumeti, ne vem. Verjetno ne čutijo tega v sebi. Me pa vse vemo v čem je stvar, a ne… Pa se lahko kaže samo s tem, da nam veliko pomeni, da smo lepe za druge in da smo tiho, ko imamo nekaj za povedati.

"Pridnost" sega globoko...

V družbi, kjer je deviška mati ideal in simbol ženskosti, za divjo, čutno in brezkompromisno babo pač ni veliko prostora. Potlačena je v nezavedno, od koder deluje kot divja zver, skače ven tam, kjer dobi prostor, na najbolj sprevržene in destruktivne načine…

No, energije se obračajo in vedno več prostora se dela za vse vidike ženske. Me smo tiste, ki podpiramo druga drugo, ki delamo prostor zase in ostale ženske. Same sebi moramo dati občutek varnosti. Me smo tiste, na katere smo čakale in čas je zdaj. Za vse kar smo. Če bi morale biti drugačne, bi bile.

Narava se ne moti. Bog se ne moti, hotela te je tako, kot si. Tukaj in zdaj.

Zato da se zdaj lahko osvobodiš, ko je prostor odprt in si varna, zato da končno zaplešeš božanski ples svoje duše, ki se ti odkriva v tem življenju.

Nikoli prej ženske niso bile tako varne izraziti se, biti to, kar so, obogatene z vsemi izkušnjami in vedenji vseh življenj pred tem.

Nisi samo ti, ki si tu. Ob tebi so generacije žensk, ki so te rodile. Ob tebi so vse tvoje mame vseh tvojih utelešenj pred tem. Vse ženske, ki so kdaj hodile po tem planetu. In vse, ki hodimo zdaj. Skupaj smo v tem.

In zato ljubim fotografiranje žensk, ker je tvoje odpiranje tudi moje odpiranje in tvoje osvobajanje tudi moje. Skupaj smo v tem.

Želiš podeliti?

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Povežimo se

Novo iz Fotografiranja

Bodite na tekočem

Naročite se na novičke

Aktualno dogajanje, informacije in inspiracije. Brez spama in nadlegovanja.

Kategorije

Preberi

Najbolj brani zapisi

Živeti sebe, fotografija ženske

Živeti sebe

You do not have to be good. You do not have to walk on your knees for a hundred miles through the desert, repenting. All