Vse kar morate vedeti o fotografiranju za osebni branding

Medtem ko postaja poslovni svet vedno bolj konkurenčen in digitalen, postajajo tudi poslovne fotografije in fotografije za osebno blagovno znamko nepogrešljivo orodje za podjetnike in strokovnjake. 
 
Poslovno ali fotografiranje za osebni branding je odličen način, da na profesionalen in ustvarjalen način predstavite sebe in svoje podjetje. Ne glede na to, ali ste samostojni podjetnik, lastnik podjetja ali direktor podjetja, vam lahko tako fotografiranje pomaga izstopati od konkurence in ustvariti trajen vtis na vse vaše poslovne deležnike.
 
V tem članku bom govorila o vsem kar morate vedeti o fotografiranju za osebno blagovno znamko, po angleško personal branding, zakaj je pomembno, kaj pričakovati in kako se na fotografiranje pripraviti, da boste ven potegnili čim več.

Kaj je fotografiranje za osebno blagovno znamko (personal branding)?

To je tip fotografiranja, kjer je fokus na tem, da se na fotografije ujame esenca osebne znamke, torej osebnost in stil posameznika. Skozi fotografiranje se ustvarijo fotografije, ki predstavljajo posameznika in njegovo osebno blagovno znamko na način, ki je avtentičen, resničen, ga povezuje z njegovo publiko in jo nagovarja tako, kot posameznik želi. Na ta način se tudi pokažejo edinstvene lastnosti, zaradi katerih izstopa od konkurence.

Zakaj je fotografiranje osebne blagovne znamke pomembno?

Pomaga vam ustvariti edinstvene fotografije, ki bodo opažene in vam bodo pomagale izstopati. Prav tako vam bodo pomagale ustvariti profesionalen vtis, kar vas takoj postavi na višjo raven, zbuja zaupanje in pritegne stranke. Vse to poteka instantno in nezavedno, zato je še toliko bolj pomembno, da res izkoristimo to moč fotografij.

Kako izbrati fotografa za svoj osebni branding?

Ko iščete fotografa za personal branding je pomembno izbrati nekoga, ki razume vašo vizijo in lahko ujame vašo esenco. Poiščite fotografa, ki ima izkušnje s fotografiranjem osebnih blagovnih znamk in zna ustvariti fotografije, ki bodo odražale vaše vrednote in cilje. Poglejte si primere njegovega dela in odzive njegovih strank, da boste vedeli kaj pričakovati. Najbolje je, če se lahko o vsem posvetujete dosti vnaprej, da skupaj določita detajle in s tem zagotovita uspeh vašega fotogafiranja.

Kako se pripraviti na fotografiranje svoje znamke?

Od dobrih priprav je odvisen uspeh vašega fotografiranja za osebno blagovno znamko. Po možnosti vam bo pri vsem tem svetoval vaš fotograf, saj že ima izkušnje in nekaj ve o tem. Tukaj je nekaj nasvetov:
 
  • določite vizijo in namen svojega fotografiranja – vzemite si nekaj časa in razmislite o svoji znamki in o tem kaj želite sporočiti preko fotografij. Najbolje, da si to kar zapišete, da se potem na fotografiranju česa ne pozabi. 
  • izberite pravo lokacijo – lokacija lahko naredi ogromno razliko pri kvaliteti in sporočilu vaših fotografij. Izberite lokacijo, ki bo odražala vašo znamko in vam pomagala ustvariti videz in občutek, ki ju želite.
  • Izberite primerne obleke – saj poznate rek “obleka naredi človeka”. Naj vaša oblačila podpirajo vas in vaše sporočilo. V njih se morate počutiti res dobro in podprto. Načeloma naj ne bodo preveč vzorčasta in kontrastna, da ne ukradejo vse pozornosti, ki mora biti namenjena vam. 
  • prinesite rekvizite, ki so povezani z vašim delom – računalnik, pisalo, zvezek, delovne pripomočke, ki dajo vašim fotografiram kontekst. Odvisno od vizije pa lahko tudi kaj drugega, kar vam bo pomagalo izraziti vašo znamko. 

Zaključek

Fotografiranje za osebno blagovno znamko, pa tudi vsako poslovno fotografiranje je pomemben del vašega marketinga. Pomaga vam ustvariti podobo, ki se bo vašim potencialnim strankam, bralcem, partnerjem vtisnila v spomin. Ko izbirate fotografa za svoj branding, je pomembno, da izberete nekoga, ki razume vašo vizijo in bo znal ustvariti fotografije, ki vas bodo podprle in pomagale vaši znamki rasti. Izbira lokacije, oblačil in rekvizitov naj bo dobro premišljena, da bo odražala vrednote in cilje vaše znamke. Bodite pripravljeni, imejte v mislih kaj vse želite ustvariti, kakšne fotografije rabite, skomunicirajte to s fotografom in uspeh vam ne more uiti.

Da je cel proces čimbolj učinkovit in rezultati pravi, se s svojimi strankami že na začetku pogovorim o tem kaj počnejo, kakšna je njihova vizija, kakšne so njihove vrednote, osebnost, kakšno energijo želijo izžarevati na svojih poslovnih ali branding fotografijah, v kaj vabijo in nagovarjajo svoje poslovne deležnike, za kaj vse rabijo te fotografije.

Na podlagi tega ustvariva načrt, ki nama bo pomagal uresničiti vizijo in dvigniti podobo znamke na novo raven.

Vabljeni, da skupaj ugotoviva, če lahko fotografiranje z mano dvigne vašo znamko na novo raven – Prijavite se na 30 minutni posvet po Zoomu ali telefonu

Te zanima več?

Želiš podeliti?

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Povežimo se

Novo iz Fotografiranja

Bodite na tekočem

Naročite se na novičke

Aktualno dogajanje, informacije in inspiracije. Brez spama in nadlegovanja.

Kategorije

Preberi

Najbolj brani zapisi

Živeti sebe, fotografija ženske

Živeti sebe

You do not have to be good. You do not have to walk on your knees for a hundred miles through the desert, repenting. All