Osebno znamčenje – Ti kot znamka

Tvoje podjetje, tvoja osebnost, strasti, vrednote, vse to si ti in vse to se odraža v tvojem podjetniškem delovanju.

V tem času velikokrat ni meje med podjetjem in podjetnikom. Podjetnik je podjetje. Stranke ne kupujejo samo produkta ali storitve, ampak predvsem zgodbo tistega, ki to nudi. Tukaj pride v igro osebno znamčenje – mi smo znamka.

Če jim mi nismo všeč, bodo šli drugam. Ponudbe je povsod več kot dovolj. Kar loči en podoben produkt od drugega podobnega produkta, je oseba, ki ga ponuja – njene vrednote, prepričanja, prizadevanja, način komunikacije… Vse to oblikuje odnos naših strank do našega produkta.

Avtentičnost je kraljica.

Kadar se strankam pokažemo takšni, kot smo, človeški, jim damo tudi priložnost, da se res povežejo z nami. Ni vsaka stranka za vsakega. So pa sigurno tiste, ki jih nagovori naša energija, naša osebnost, naše strasti in predanost, prave za nas.

Ampak za to, da nas začutijo, da zaresonirajo, jim moramo dati priložnost. Moramo se pokazati. Resnične. V svoji najboljši luči, ampak take, kot smo. Ker ob avtentičnosti je zmagovalka tudi človeškost. Človek se povezuje s človekom. Sploh v času, ko je vse online, preko mašin, je ta občutek, da je na drugi strani človek, zlata vreden. Naj tega v vašem poslu ne manjka.

Kadar v svoj posel vložite svoje srce, naj bo tudi vaš odnos s strankami grajen iz avtentičnosti. Pokažite se takšne, kot ste in dajte s tem priložnost ljudem, da se resnično povežejo z vami. Tako bodo postali ne samo stranke, ampak celo prijatelji, ambasadorji. Tako se sklenejo povezave za celo življenje, ne samo en produkt. Na koncu bogatite drug drugega.

Poslovne fotografije so izjemno orodje

Fotografije morajo podpirati vaše sporočilo. Fotografije z medlimi pozami (npr. roka v brado, ženska v neprimerni moški biznis pozi, nesigurnostjo v očeh), ki nič ne pomenijo, vam ne delajo koristi. Sporočila, ki jih take fotografije podzavestno oddajajo, niso ok.

Poslovne fotografije so sploh v tem času izjemno orodje. Tisti, ki ga ne uporablja zavestno, si naredi veliko škode. Tudi, če ne direktno odvrnejo strank, je škoda že to, da jih ne nagovorijo. Ljudje beremo fotografije, v eni sekundi dobimo občutek o osebi na njej. Ali nam odgovarja, ali ne. Ali dobimo občutek skladnosti s tistim, kar sporoča na druge načine, ali ne. Od tega je velikokrat odvisno naše sodelovanje.

Ustvarimo fotografije na katerih boste izžarevali to, kar ste, preko katerih se bodo bralci, stranke lahko povezali z vami.

Proces ustvarjanja poslovnih fotografij, sploh teh za branding, osebno znamčenje, zahteva, da se prej vprašamo nekaj stvari – kdo si, kaj predstavljaš, za kaj se zavzemaš, kakšna je tvoja osebnost, sporočilo, v kaj vabiš svoje stranke in ostale poslovne deležnike, na kakšen način, s kakšno energijo? Na podlagi tega lahko potem določimo kaj rabite in ustvarimo fotografije, ki bodo povedale vašo zgodbo podjetnika, podjetja.

 

Ali potrebujete bolj klasične poslovne fotografije?

Portreti, headshoti, lahko so v studiu, lahko v podjetju, na koncu je cilj spet enak – ujeti izžarevanje, ki sporoča o strokovnosti, vrednotah, zaupanju, dostopnosti, človeškosti, tudi če je to v nekem strogo poslovnem okolju.

Tudi v korporacijah so ljudje tisti, ki na koncu sprejemajo odločitve. Morajo nas začutiti kot primerne zanje. Vizualna podoba, ki jo o nas nosijo v sebi, mora biti skladna s tistim, kar sicer vejo o nas, našem podjetju, temu kar jim ponujamo.

V digitalni dobi, kjer toliko interakcij poteka online, so dobre poslovne fotografije nuja.

Želiš podeliti?

Facebook
Pinterest
LinkedIn

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Povežimo se

Novo iz Fotografiranja

Bodi na tekočem

Naroči se na novičke

S tabo bom delila znanje o osebnem brandu, posebne ponudbe in te spodbujala na tvoji poti k sebi.

**V zahvalo ti pošljem knjižico Izbira oblačil za portretno fotografiranje.

Skladno z GDPR. Politika zasebnosti.

Kategorije

Preberi

Najbolj brani zapisi

Kaj naj oblečem za portretno fotografiranje?

Izbira oblačil za portretno fotografiranje

Kaj naj oblečem je vedno eno prvih vprašanj, ki se nam poraja ob odločanju za naše portretno fotografiranje. Takoj začnemo v mislih brskati po omari in šteti kaj imamo.

Pri izbiri oblačil za portretna fotografiranja velja nekaj smernic, ki ti bodo pomagale iz stresa in zbrati na kup tistih nekaj outfitov, ki te bodo podprli in v katerih boš zasijala. Ne pozabi, ne gre za obleke, gre zate. Smernice naj ti bodo za inspiracijo.

osebni brand ima svojo moč v edinstvenosti in pristnosti

Zakaj ima osebni brand takšno moč?

Zapri oči in si predstavljaj, da si na trgu, polnem stojnic. Vsi prodajajo podobne stvari, težko je izstopati. Ko z očmi preletavaš vso to množico, zagledaš stojnico, ki je drugačna. Okrašena je z barvami, ki te privlačijo, prodajalec je oblečen v obleko, ki nekaj izraža, njegova energija pa je živa, prisotna. Drugačen je. Takoj te privlači in želiš izvedeti več. Zakaj je tako?

To je moč osebnega branda. To je tisto, kar te naredi edinstvenega in prepoznavnega v morju konkurence.

Zate imam darilo ob prijavi na novičke!

Knjižica - Izbira oblačil za portretno fotografiranje

Da boš znala izbrati oblačila, ki te bodo podprla in v katerih boš zasijala na vsakem fotografiranju.

Skladno z GDPR. Politika zasebnosti.