Informacije in

Najpogostejša vprašanja

Najprej naj rečem HVALA! Če se ti zdijo ženske na fotografijah kot modeli, pomeni, da svoje delo dobro opravljam. Naj ti povem, da nobena ženska, ki jo vidiš, ni manekenka ali model. VSE so resnične ženske, večina je imela ravno take zadržke kot ti. In ker dobro razumem kako neudobna je za večino žensk že sama misel na fotoaparat, znam tudi res dobro delati s tem. Kar lahko vidiš na fotografijah. Vse kar je na tebi je, da prideš. Za ostalo poskrbim jaz. Vem kako postaviti žensko telo, da, glede na specifike, zgleda najboljše, kot lahko. Znam poiskati tvojo lepoto in ti jo pokazati. Ponavadi je to pravo odkritje tudi za žensko samo, ker se še nikoli ni videla na tak način. In naj ti povem, da je ravno zaradi tega, ker se ob vsem ostalem, kar doživiš, stopi tudi strah, nelagodje pred fotoaparatom, izkušnja še toliko močnejša. Tukaj sem zate, ne skrbi.

Ponosna sem, da ti ponujam ogled in naročilo fotografij v živo. Verjamem, da je to najboljše kar lahko naredim zate, hkrati pa tudi trenutek, ko sem jaz “plačana” s tem, ko vidim tvoj odziv, dobim tvoj feedback, podeliva občutke… Mislim, da  je to zelo pomemben del celotne izkušnje, po katero si prišla. Dobiva se okoli deset dni po fotografiranju in takrat ti pokažem slideshow s svojo izbiro tvojih najboljših fotografij, že obdelanih in pripravljenih, da si izbereš tiste, ki jih hočeš imeti. Pri tem ti pomagam in svetujem glede na potrebe, ki sva jih določili v prvotnem posvetu, pred fotografiranjem, ali pa se kristalizirajo ob ogledu. Verjamem, da dokler ne vidiš fotografij, ne moreš vedeti kaj te bo na koncu poklicalo. Zato mi je izjemno pomembno, da sem lahko ob tem s tabo in ti pomagam s svojimi izkušnjami določiti katera energija, občutek na sliki je tisti, ki te res nagovarja in izbrati obliko, v kateri želiš fotografijo.
Zadovoljstvo stranke mi je sveto in kupiš lahko samo tiste slike, ki jih sama res hočeš. Izbrati prave – pri tem ti pa seveda pomagam.
 
Za studijske portrete imam na voljo dva studia, ki ju najemam po potrebi – v Ljubljani in v Sežani.
 
Možno je fotografiranje tudi na tvojem domu, v pisarni ali kje drugje, če ugotoviva, da bi bilo bolje.
 

Ker obožujem fotografiranja v naravi, ti ponujam tudi to. Fotografije nastale v naravi so popolnoma drugačne kot tiste v studiu. V prvotnem posvetu se lepo oblikuje vizija fotošuta in takrat tudi lažje izbereva lokacijo.

Sploh za fotografiranja z namenom osebnega znamčenja, brandinga, so fotografiranja na lokaciji super. Narediva načrt in določiva kakšne fotografije rabiva, potem pa poiščeva lokacije, ki nama bodo ponudile največ možnosti uresničitve.

Ker je fotografiranje tako zelo osebna izkušnja, se mi zdi izredno pomembno, da se prej vsaj malo spoznava, da se ujameva, da si obe želiva delati druga z drugo. Kratka kavica v prijetnem lokalčku, lahko tudi pogovor po telefonu ali Zoomu – zdi se mi, da je to pomemben del procesa in tega, da se potem ob drugem srečanju, to je fotografiranju, počutiš bolj domača z mano.
 
Ko se pogovoriva o tem kakšne so TVOJE sanjske fotografije ali kakšne fotografije želiš za svoj posel, veliko lažje določiva smer, v katero želiva iti. Inspiracija je čudovita, ko ima priložnost, da steče in to prvo srečanje, pogovor je tisti, kjer se to zgodi.
 
Če si že na srečanju prepričana, da si želiš rezervirati svoj termin, pogledava datume in najdeva pravega.
Rezervacija je potrjena s plačilom 100 eur, kar se potem odšteje pri končnem znesku plačila.
Hm, to je kar kompleksno vprašanje, ampak na kratko – tisto, v čemer se počutiš res dobro. In lepo. In ženstveno.
 
Če bova delali prvenstveno poslovne fotografije, naj bodo obleke take, ki podpirajo sporočilo, ki ga želiš predati strankam, partnerjem, ljudem, ki bodo te fotografije videli. O tem se posvetujeva osebno, tako da ne skrbi.
 
Če bova delali portrete samo zate, si glede oblek veliko bolj svobodna. Prinesi tisto, v čemer se počutiš božansko. Močno. Kraljevsko. Zapeljivo. Domače. Res ti. Mogoče je to obleka, ki je nikoli nimaš priložnosti obleči? To je prava priložnost.

O oblačilih se pogovoriva več v živo, tako da ne skrbi.
To je kar občutljiva tema, ampak po pravici ti povem, da s časom vedno manj. Sicer je odvisno od koncepta, ki ga določiva.
 
Če bova delali budoir, pa imaš veliko strij ali celulita in ti je neudobno, jih seveda lahko zmanjšam, če tako želiš. Ampak na splošno se moja obdelava fokusira bolj na barve, kontraste, mehčanje detajlov kože, ne pa močno retuširanje. Seveda odstranim mozoljčke, brazgotine, če je taka želja, kake gubice in podočnjake malo zmanjšam.
 
Večinoma to res ni potrebno, ker za te stvari poskrbim s kvalitetnim makeupom in pravo svetlobo. Enako velja tudi za podbradek, špehec pod rokami, okoli bokov, stegen… Večino tega se reši s poziranjem in svetlobo, retuširanje ni potrebno. Saj lahko vidiš na slikah, a ne.


 
Seveda! Priznam, da z moškimi nimam toliko izkušenj, ampak tiste, ki jih imam, so naravnost fantastične.
 
Hecno je, kako naravni so moški, ko jih usmeriš v pozo. Ženske imamo veliko večje blokade glede svojega videza in ta nesigurnost se bolj opazi kot pri moških. Ne bom posploševala, ampak res je super imeti kdaj pa kdaj moškega pred objektivom.
 
Tako da če si moški in si želiš močne, kvalitetne portrete, poslovne ali osebne, ki te bodo pokazali v luči, ki jo ti prepoznaš kot svojo, si lepo vabljen, da si rezerviraš svoj fotošut. Sploh za poslovne namene ne morem dovolj poudariti kako pomembne so fotografije, ki nosijo pravo sporočilo.
 
Če pa te to zanima za svojega moškega, ti povem, da si želim več moških ob svojih partnerkah recimo. Razumem, da se njim fotografije ne zdijo tako pomembne, ko pa imajo svojo žensko ob sebi vsak dan, ampak me dobro vemo kako hitro mineva čas in kako hitro se spreminjamo in na to gledamo veliko bolj čustveno kot oni. Zato ni slabo vsake toliko uporabiti svoje moči prepričevanja in ga enostavno vključiti zraven. Lahko se ti pridruži zadnje pol ure recimo. Obljubim, da bo zanj neboleče in prijetno (njihov največji strah je, da jim bo mučno), ti pa boš tudi že sproščena in bomo naredili top fotke vaju kot para zelo na hitro. Čez x let vama bodo te zelo dragocene, verjemita.
Seveda si zelo želim, da bi jih lahko pokazala ostalim, tako kot ti vidiš fotografije drugih žensk, zaradi katerih sploh veš, da je možno imeti take fotografije in si jih lahko izbereš zase.
 
Večina mojih strank je ponosnih, ko pokažem ali objavim njihove slike in jih tudi same z veseljem delijo. Moja publika so zelo kul ženske, ni jih milijon, bolj izbranke, ki pridejo do mene po priporočilih. Tako da če te skrbi, da bo cela Slovenija videla tvoje slike – ne bo jih. Ker cela Slovenija sploh ne ve zame. Hehe, po pravici, če bi jih, bi vsi rekli samo UAU!!
 
Ampak če si res odločena, da svojih fotografij ne želiš objavljenih, to razumem in se bom tega držala.
Če imaš še kakšno drugo vprašanje, na katerega nisem odgovorila tukaj, mi pa prosim piši
Zate imam darilo ob prijavi na novičke!

Knjižica - Izbira oblačil za portretno fotografiranje

Da boš znala izbrati oblačila, ki te bodo podprla in v katerih boš zasijala na vsakem fotografiranju.

Skladno z GDPR. Politika zasebnosti.