Blagor nam ženskam

Ženske, ki živimo v tem času, smo drugačne, kot smo bile še pred enim letom, dvema.

Nekaj v nas se je spremenilo. Ne zadovoljujejo nas več stvari, ki so nas prej, iščemo globine, namen, izraz. Čutimo potrebo, da damo ven to, kar nosimo s sabo, čeprav mogoče še sploh ne vemo kaj to je. Ampak vemo, da smo tukaj za nekaj več. Vemo, da imamo poslanstvo.

Omejujoča družba, vzorci, okvirji, ki so nam jih postavljali drugi, nas ne ustavljajo več. Ne morejo nas. Ker nismo same.

blagor ženskam, slika

Poznane in nepoznane ženske, sestre, druga drugi stojimo ob boku in se podpiramo z nevidnimi silami, ki nas združujejo v globinah tega, kar pomeni biti Ženska. Ob tebi stojijo babice, tvoje, moje, generacije žensk, ki so s svojimi izkušnjami tkale pot, po kateri hodimo zdaj me, vse navijajo za nas, da bi živele, plesale, cvetele tako, kot si ženska res zasluži, svobodno in v ljubezni, ki se pretaka skozi njo.

Povezane smo v kolektivno zavest Ženske, Boginje. Končno se je prebudila v nas, skozi nas in ne moremo drugače, kot da ji sledimo. V svojo moč ustvarjanja, rojevanja sveta, kot ga želimo same. Nežna, ljubeča, negovalna, tekoča, gore premikajoča moč. Ki sodeluje. Ki sprejema. Podpira. Ustvarja. Ki je odprta. Pretočna. Ki zaupa. Ki ljubi. Neguje. Je mehka. Trdna. Ki je plus in minus. Ogenj in voda. Vse, kar sama hoče biti. Ki se ne pusti ukleniti. Tudi ona je odrastla. Končno se je osvobodila okov. Sedaj bo zaplesala. Nikoli več ne bo podvomila vase. Nikoli več ne bo drugemu pustila, da ji pove kaj je prav zanjo in popuščala tam, kjer ne sme. Nikoli več ne bo sprejemala odločitev, ki ne bodo skladne s tem, kar čuti, da je prav zanjo. Naučila se je. In sedaj je pripravljena na novo pesem, nov ples, še bolj njen.

In nebesa in zemlja bosta obstala v občudovanju, takega plesa ni videl še nihče.

Zato ljuba sestra, sij. Sij svojo najlepšo, najtoplejšo luč, z ljubeznijo obsij vse, kjer je tema, brez nje ne bi bilo svetlobe ampak samo eno veliko Neznano. Ljubi, sebe, druge, vse kar je. Ljubi tistega, ki ne more ljubiti, tudi če si to ti. Ljubi svet tako kot mama ljubi otroka, takega kot je. Vse je tu, da ti/nam pomaga. Biti bolj in bolj zavestna. Biti bolj in bolj ti. Ženska. Boginja. Sveta posoda za Ljubezen, iz katere prihaja vse. In to je to. Če mi verjameš ali ne. Tole je zdaj prišlo iz mene, zato bom pustila 😉 Ker cenzuriranje sebe pač ni pot, po kateri želim hoditi, hehe.

Želiš podeliti?

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Povežimo se

Novo iz Fotografiranja

Bodite na tekočem

Naročite se na novičke

Aktualno dogajanje, informacije in inspiracije. Brez spama in nadlegovanja.

Kategorije

Preberi

Najbolj brani zapisi

Živeti sebe, fotografija ženske

Živeti sebe

You do not have to be good. You do not have to walk on your knees for a hundred miles through the desert, repenting. All